Kategorier
Nyheter

Dokumenter og dokumentlenker

Noe av det Digipost får flest tilbakemeldinger fra brukerne på, er problemer som oppstår som følge av at kommuner sender såkalte dokumentlenker til innbyggerne sine.

Noe av det Digipost får flest tilbakemeldinger fra brukerne på, er problemer som oppstår som følge av at kommuner sender såkalte dokumentlenker til innbyggerne sine.

Det er opp til kommunene selv om de ønsker å sende dokumentlenker eller selve dokumentene. Selv om det er flere kommuner som de senere årene velger å sende dokumenter til sine innbyggere, så det er fortsatt en del som sender dokumentlenker. I Digipost vil et brev sendt som dokumentlenke se ut som dette:

Det er viktig å være klar over at de problemene som gjennomgås i denne artikkelen ikke er problemer som ligger på Digipost sin side. De oppstår alle som en konsekvens av å sende dokumentlenker. Vi anbefaler derfor at innbyggere som opplever disse problemene tar kontakt med sin kommune og gjør de oppmerksom på problematikken.

Deling av postkasse

Dokumentlenkene fungerer ikke for de du deler din postkasse med. De vil få denne feilmeldingen når de klikker på dokumentlenken:

Deling av postkasse brukes blant annet av verger, men i slike tilfeller får ikke vergene frem brevene som er sendt fra kommunen.

Ekstra pålogging gjennom ID-porten

Når du mottar et brev i Digipost fra det offentlige (dvs også kommunene), så må du logge på ID-porten for å åpne brevet (tips: bruker du Digipost appen så vil appen huske akkurat denne påloggingen i et par måneder). Men du må i de fleste tilfeller logge på ID-porten på nytt når du klikker på dokumentlenken i dette brevet. Dette opplever mange brukere som unødvendig, spesielt dersom innholdet i brevet ikke er spesielt sensitivt.

Dokumentlenken fungerer ikke

Av og til får ikke brukerne lastet ned dokumentet, selv om de logger på nytt inn gjennom ID-porten. Det kan for eksempel være en feilmelding om at dokumentet ikke finnes. Siden selve dokumentet ikke sendes til Digipost, så er dette et problem som oppstår i den tjenesten som kommunene bruker. Dette var for eksempel en utfordring høsten 2020, da mottakerne av slike dokumentlenker ikke fikk åpnet de på flere dager.

Dokumentet lar seg ikke åpne

En årsak kan være sikkerhetsinnstillingene i den nettleseren du har valgt. Dersom du for eksempel har valgt Brave på din iPhone, så vil ikke dokumentet la seg åpne gjennom Digipost appen. En annen årsak kan være tidsavbrudd på nedlasting av store dokumenter.

Betaling av faktura fungerer ikke

Faktura som mottas i Digipost kan som oftest betales direkte gjennom postkassen. Det er en enkel måte å få unna faktura som av ulike grunner ikke blir sendt til din nettbank. Men når faktura sendes som en dokumentlenke, så er det ikke mulig for Digipost å legge til betalingsfunksjonalitet.

Brukerforvirring

Brukerne forstår sjelden hvorfor de mottar en lenke i sin digitale postkasse, og hvorfor de må klikke på lenken hver gang de skal lese dokumentet. Brukerne har tross alt opprettet digital postkasse for å få oppbevart viktige dokumenter i sitt eget eierskap, og ikke lenker til disse dokumentene.

Av Roy Allan Hansen

Ansvarlig for offentlig sektor i Digipost.

Har bred erfaring med digitaliseringsarbeid i offentlig sektor, blant annet fra Bærum kommune og Sørum kommune. Har blant annet arbeidet med utvikling av styringsmodeller, prosjekt- og porteføljestyring, «Min side» prosjekter og smart bruk av felleskomponenter.

Fokuserer også på personvern og informasjonssikkerhet. Er blant annet sertifisert CISSP, C|CISO, CEH og DPO.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.