Kategorier
Nyheter

Smarte bruksområder for digital signering

Digital signering har mange bruksområder.

Digital signering har mange bruksområder. Vi lister opp smarte bruksområder til inspirasjon for deg og din virksomhet.

 1. Arbeidsavtaler
  De fleste virksomheter som har tatt i bruk eSignering bruker tjenesten til signering av arbeidsavtaler. For det første sparer de tid, ressurser og driftsmidler på å digitalisere håndteringen av arbeidsavtaler (utskrift, frankering, utsendelse, returkonvolutt, registrering og innskanning av underskrevet arbeidsavtale, arkivering etc). For det andre gjennomføres rekrutteringsprosessen raskere, noe som kan bidra til at virksomheten får fanget de beste kandidatene så fort som mulig.

  Les mer om signering av arbeidsavtaler
 2. HR-dokumenter
  Virksomheter har med jevne mellomrom behov for å oppdatere personaldokumenter, for eksempel taushetserklæringer eller retningslinjer for bruk av IT-systemer. Det siste har blitt aktualisert i forbindelse med ny personopplysningslov (GDPR), hvor både innhold og henvisninger til lovtekst måtte oppdateres. Med eSignering kan virksomheten effektivt få alle ansatte til å signere oppdaterte personaldokumenter.
 3. Avtaler med eksterne
  Virksomheter som leier inn eksterne konsulenter kan signere konsulentavtalen og taushetserklæring digitalt med eSignering.
 4. Leie av nettbrett og annet mobilt utstyr
  En rekke kommuner leier ut nettbrett til politikere, til ansatte i administrasjonen og til skoleelever. Her varieres det forholdsvis mye på hvordan kommunene håndterer disse avtalene. Med eSignering, fortrinnsvis gjennom integrasjon mot sak- og arkivsystemet, så kan alle disse avtalene inngås og arkiveres på en enkel og ensartet måte.
 5. Hastevedtak
  Ved behov for barnevernstiltak, for eksempel tvangstiltak, så har utfører ofte behov for å innhente formell signatur fra leder for barnevernet før tiltak iverksettes. Ved å forespørre leder om digital signatur gjennom eSignering, så kan leder signere vedtak umiddelbart, for eksempel gjennom sin mobiltelefon.

Har du eksempler på andre smarte bruksområder? Gi oss tilbakemelding på salg@digipost.no

Mer informasjon om digital signering finner du på nettsiden til signeringstjenesten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *