Kategorier
Nyheter

Advarsel: E-postsvindel utgir seg for å være varsling fra Digipost

I disse dager sirkulerer en falsk e-post fra Digipost. I dette innlegget forklarer vi hvordan du kan avsløre om du har blitt utsatt for svindel eller ikke.

I disse dager sirkulerer en e-post som utgir seg for å være fra Digipost. E-posten ser tilnærmet identisk ut som våre e-poster, og lenker til en side som ligner vår innloggingsside. For Digipost-brukere som venter på svar fra NAV vedrørende individstønader kan e-posten fremstå som troverdig.

Vi ønsker med dette å advare mot denne e-posten. Den er ikke er fra oss.

Svindelforsøkene kommer tettere og blir stadig mer sofistikerte. Det får vi ikke gjort så mye med, og i dette tilfellet er både e-post og innloggingssiden godt laget. Det kan derfor være fort gjort å gå i fella, men med noen enkle grep kan du avsløre svindelforsøket.

Avsløres av adressefelt og lenke

Avsenderen kan avsløres ved å se på avsenderadressen. All e-post fra oss vil være sendt fra no-reply@digipost.no. Er det en annen avsender, er den heller ikke fra oss.

Videre oppfordrer svindel-eposten mottakerne til å klikke på lenken for å kunne lese meldingen. Denne lenken tar deg til en side som ser lik ut som vår innloggingsside, men siden er ikke vår, og det avsløres av adressen.

Adressen kan du se ved å flytte pilen over lenken, eller ved å kopiere adressen og lime den inn i en ny fane eller vindu. Er adressen en annen enn https://www.digipost.no/logginn går den heller ikke til oss.

Tre tips for å være trygg

  1. Sjekk avsenderadresse og adressen på lenker du mottar. Er det ikke fra den avsender utgir seg for å være, bør du heller ikke klikke på lenken.
  2. Gå til Digipost sin hjemmeside og logg inn for å se om du har fått brev istedenfor å klikke på lenken i e-posten.
  3. Åpne Digipost-appen og se om det ligger et brev i din digitale postkasse.

Vi i Posten opplever til stadighet å bli misbrukt i svindelforsøk. Derfor har vi også satt sammen informasjon om hvordan du kan avsløre nettsvindel og falske henvendelser. Les mer om det her.

Av Daniel Vazquez

Kommunikasjonsansvarlig i Digipost